Sök
  • emelieeliasson

Ser du ditt eget värde?Har du ett värde även om du inte hänger med strömmen; karriär, jobb, ekonomi och vänner?

Vem är du inför dig själv när du inte lever upp till dina eller andras förväntningar?


Ofta kopplar vi vårt eget värde till hur vi presterar och hur vi blir bekräftade av andra.

Men vem är vi bakom vår prestation och bekräftelse?


Om ditt liv formas av att få andras människors bekräftelse så kanske din livsväg upplevs smal och trång. Vi kan se egenvärdet som ett formbart område på en äng, det ändrar form beroende på hur du rör dig framåt. Kanske har din yta smalnat av för mycket och behöver få öppna upp sig och bli bredare?


Kanske har din kropp och din hjärna börjat protestera. Kanske har du slitit på ditt egenvärde allt för länge. Vill du ha det så eller längtar du efter något annat?


Min uppfattning är att vi har ett uppdrag i livet här på jorden. Att bli medvetna och utvecklas för att ge oss själva och vårt liv så bra förutsättningar som möjligt.


Vi behöver se vårt eget värde i varje stund oavsett situation, så att vårt område och vår gränssättning är precis som vi vill ha det. Det vill säga att vi sätter vårt eget värde först och därmed ramen för vårt liv.


Vägen dit skapas genom att vi börjar blir medvetna, ser våra behov och väljer att lyssna till dem. Min övertygelse är att det sker bland annat genom att vi ger tid och fokus till vår kropp & vårt sinne. Att vi stannar upp och lyssnar.


Just nu kanske din kropp säger att den vill få slappna av en stund. Att den vill få röra sig i ett lugnare tempo än den får just nu. Hur kan du välja att lyssna till dina behov, se ditt egenvärde och skapa de bästa förutsättningarna för just dig?


Nyfiken och vill undersöka mer?

5 visningar
  • Black Twitter Icon
  • Black Facebook Icon

© 2020 by TerapeutEmelie